- 2D echo

- 3-4D-HD live

Wat is een 2D echo?

 

 

Een 2D echo is het bekende zwart-wit plaatje. Het echoapparaat stuurt hele lichte geluidstrillingen naar de baby, vangt deze weer op en maakt een plaatje van de baby. Zo krijg je een doorsnede van de baby te zien.

 

de vroege echo tussen 8 en 14 weken

 

8 weken

Bij EchoBabyBreda maken we de vroege echo alleen via de buik van de moeder en niet inwendig. Ligt de baarmoeder wat naar achter, dan kan het nodig zijn dat je nog een keer terug moet komen om de baby beter in beeld te krijgen. Dat is dan natuurlijk gratis.

Bij 8 weken is de baby nog erg klein, iets meer dan anderhalve centimeter, maar we kunnen dan al wel een hartje zien kloppen en dat kan een hele geruststelling zijn.

 

9 weken

De baby is nu 2 cm lang en we kunnen al armpjes en beentjes zien. De baby beweegt!

 

10-14 weken

Je ziet nu al echt een baby’tje. De baby beweegt. Het hartje klopt gestaag. Fijn om even in alle rust naar je kindje te kunnen kijken.

 

 

Een 2d echo tussen 14 en 40 weken

 

Vanaf 14+0 weken kan je voor een echo met geslachtsbepaling komen.

Niet ieder kindje ontwikkelt zich even snel en soms werkt de ligging niet mee. Is er twijfel over het geslacht dan mag je natuurlijk nog een keer terugkomen.

 

Wil je het geslacht niet weten, dat kan natuurlijk ook. Dan houden we dat buiten beeld. Komt je familie mee? En zij mogen het niet weten, maar jullie willen wel met z’n tweetjes even kijken? Geen probleem. Laat het weten en we regelen het.

 

Tot ongeveer 23 weken is de baby nog volledig in beeld te brengen. Na 23 weken lukt dat niet meer, maar begint de baby wel wat voller te worden. De wangetjes worden boller en het buikje ronder.

 

Bij een pretecho kom je om in alle rust even naar de baby te kijken. We willen de mooiste plaatjes/beelden van de baby maken. Daar gaat het om bij deze echo. Mocht het zo zijn dat we iets bijzonders zien, dan vertellen we dat, maar het is geen medische echo, dus we gaan er niet naar op zoek. We hebben niet het medische echo certificaat.